Unt de Cacao BIO, 100g Mayam
19 RON
Unt de Cacao BIO, 100g Mayam
19 RON
Caracteristici
Cosmetice dama
Ingrijire corp
Descriere
INCI
theobroma cacao seed butter*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Originea arborelui de cacao este in bazinul Amazonian, culturile au fost raspandite in America centrala, Mexico si zonele ecuatoriale. Este un arbore inalt de 5-10 metri, cu trunchi drept, masa lemnoasa alba si usoara, scoarta subtire. Fructele alungite au marimea de 15-25 cm si contin 30-40 seminte care reprezinta boabele de cacao. Untul obtinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile si concentrate grasimi naturale vegetale.
Spre deosebire de untul de cacao nerafinat (brut) care este mai vascos, usor faramicios si prezinta o culoare ciocolatie, untul de cacao filtrat este o alternativa mai potrivita pentru creatiile cosmetice avand culoare crem dar care in acelasi timp pastreaza majoritatea elementelor active, savoarea si parfumul caracteristic.
Metoda de obtinere: prin macinarea boabelor fermentate, presate mecanic. Untul este apoi supus la caldura pentru o usoara dezodorizare si filtrat mecanic.
Zona geografica de provenienta: Ecuador, produs in Olanda
Prezentare: pastile solide de culoare galbena, miros caracteristic
Untul este solid la temperatura camerei, se topeste la peste 35°C sau in contact cu pielea.
Componenti principali: acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, polifenoli, teobromina, tocoferoli, tocotrineoli, squalene, fitosteroli
Densitate: 0,92 (100 ml = 92 gr)
Proprietati - unt de cacao
continut ridicat de antioxidanti ce confera un puternic efect antiimbatranire
calmeaza, hidrateaza si echilibreaza pielea
intarzie aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire
stimuleaza sinteza de colagen
ocluziv, formeaza o bariera de protectie pe piele
hraneste tesuturile cutanate
previne si amelioreaza vergeturile
contribuie la o bronzare naturala si uniforma
penetrant, usor absorbit de piele
mentine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect matasos si stralucitor
confera suplete si elasticitate pielii
intensifica regenerarea si intareste rezistenta pielii
Recomandari in cosmetica
untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele
potrivit in special pentru pielea uscata, ridata, matura
piele afectata de factori externi
piele crapata, bataturi
drenaj limfatic si masaj anticelulitic
vergeturi, piele destructurata
componenta gresanta pentru sapunuri
balsamuri nutritive si protectoare
preparate pentru machiaj
creme de noapte nutritive
creme si unturi de corp bogate
unguente si creme protectoare
Pastrare:
este unul dintre cele mai rezistente grasimi vegetale la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina
Date de siguranta:
non-iritant, non-sensibilizant
uz cosmetic
theobroma cacao seed butter*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Originea arborelui de cacao este in bazinul Amazonian, culturile au fost raspandite in America centrala, Mexico si zonele ecuatoriale. Este un arbore inalt de 5-10 metri, cu trunchi drept, masa lemnoasa alba si usoara, scoarta subtire. Fructele alungite au marimea de 15-25 cm si contin 30-40 seminte care reprezinta boabele de cacao. Untul obtinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile si concentrate grasimi naturale vegetale.
Spre deosebire de untul de cacao nerafinat (brut) care este mai vascos, usor faramicios si prezinta o culoare ciocolatie, untul de cacao filtrat este o alternativa mai potrivita pentru creatiile cosmetice avand culoare crem dar care in acelasi timp pastreaza majoritatea elementelor active, savoarea si parfumul caracteristic.
Metoda de obtinere: prin macinarea boabelor fermentate, presate mecanic. Untul este apoi supus la caldura pentru o usoara dezodorizare si filtrat mecanic.
Zona geografica de provenienta: Ecuador, produs in Olanda
Prezentare: pastile solide de culoare galbena, miros caracteristic
Untul este solid la temperatura camerei, se topeste la peste 35°C sau in contact cu pielea.
Componenti principali: acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, polifenoli, teobromina, tocoferoli, tocotrineoli, squalene, fitosteroli
Densitate: 0,92 (100 ml = 92 gr)
Proprietati - unt de cacao
continut ridicat de antioxidanti ce confera un puternic efect antiimbatranire
calmeaza, hidrateaza si echilibreaza pielea
intarzie aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire
stimuleaza sinteza de colagen
ocluziv, formeaza o bariera de protectie pe piele
hraneste tesuturile cutanate
previne si amelioreaza vergeturile
contribuie la o bronzare naturala si uniforma
penetrant, usor absorbit de piele
mentine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect matasos si stralucitor
confera suplete si elasticitate pielii
intensifica regenerarea si intareste rezistenta pielii
Recomandari in cosmetica
untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele
potrivit in special pentru pielea uscata, ridata, matura
piele afectata de factori externi
piele crapata, bataturi
drenaj limfatic si masaj anticelulitic
vergeturi, piele destructurata
componenta gresanta pentru sapunuri
balsamuri nutritive si protectoare
preparate pentru machiaj
creme de noapte nutritive
creme si unturi de corp bogate
unguente si creme protectoare
Pastrare:
este unul dintre cele mai rezistente grasimi vegetale la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina
Date de siguranta:
non-iritant, non-sensibilizant
uz cosmetic
120 vizualizari
Ilfov 24 Noi. '24 (13:12)